​Ring på telefon:

52500835

Tips til vedligeholdelse af stråtag

​Stråtag skal indimellem vedligeholdes, der er forskellige problematikker i forhold til stråtag, som bør holdes øje med for at kunne bibeholde et stærkt og varigt stråtag.

Mos

Mos er efterhånden et af de store syndere i forhold til et stråtags holdbarhed. Ulempen ved mos er at det holder på vandet, så det ikke kan løbe af taget. Derved er vandet indtrængen større og dermed følger råd, svamp og kompostering af taget.


Der er forskellige løsninger på problemet. Man kan sprøjte med kobbersulfat, hvilket desværre har en meget begrænset varighed og effekt. Man kan også bruge rygningsnet, tråd og kobberuld i kanten af rygningen, hvilket desværre også kan have en begrænset virkning, men det udsætter problemet for en stund. Den mest holdbare løsning er en kobberrygning, hvilket er en kostelig affære med en pris på ca. 3000,- pr. meter rygning. Vi løser oftest problemet mekanisk, ved at rive mosset af stråtaget. Det gøres bedst/nemmest når taget er så tørt som muligt og ikke alt for ofte, da det også tager lidt af tagets slidlag for hver gang.

Fugle, gnavere, mår og vind

De er alle mere eller mindre uvelkomne, men ved også hvor livet er godt og det er det under et stråtag.


Her der ikke meget andet at gøre end at minimerer deres veje til taget, så de får sværere ved at indtage loftrummene eller man kan forebygge med fælder, musik o. lign. Desværre også ofte uden den store succes. Vinden og fuglene er der ikke meget at gøre ved, men man bør undgå at have fodrebræt lige ved taget og ellers bare glæde sig over at der er liv omkring et stråtag.

​Bevoksning

Træer buske o. lign. Er også store syndere, vi vil dog, som oftest, ikke bo på den bare mark, så det er hele tiden et skønsspørgsmål hvor vidt man ønsker eller kan nænne at beskære groft omkring stråtagene. En ønskelig afstand til bevoksning over stråtagets tagskægsniveau er omkring 10 meter. Man kan begrænse sliddet på stråtaget til et minimum ved at beskære de grene, der i vind og vejr kan piske ind i taget og slide stråene væk. Desuden kan man afhjælpe ved at rive blade og nåle af taget så der er et minimum af skidt på taget til formuldning.

​Vil du ringes op ang. et uforpligtende tilbud?Kontakt med Stråtag v. Service Fyhn

Skriv dit navn, nummer og hvad det omhandler og vi kontakter dig ang. dit næste projekt!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Her kører vi

Vi kører fortrinsvis på Fyn, Vestfyn, Midtfyn, Sydfyn, Syddanmark, Middelfart, Ejby, Aarup, Vissenbjerg, Nr. Aaby, Brenderup, Bogense, Nr. Broby, Glamsbjerg, Assens, Haarby, Odense, Fredericia, Vejle og Kolding, men du kan også få os til at påtage opgaver i resten af landet​.

Kontaktinfo​

​​Stråtag v. Service Fyhn

CVR: 38898043

Assensvej 38

5560 Aarup

Telefon: 52500835
E-mail: servicevfyhn@gmail.com

Stråtag v. Service Fyhn

Assensvej 38

5560 Aarup